Smykkepleje

Smykkepleje

Alle mine smykker er fremstillet i 925 sterling sølv eller forgyldt i 24 karat guld. Med tiden kan dit sølvsmykke blive snavset, eller få en oxideret overflade. Det er en naturlig proces, som bl.a. sker grundet sved og syre fra din krop. Når sølv kommer i kontakt med svovlbrinten i luften, vil det med tiden anløbe og det betyder at sølvet vil skifte farve.

For at du selv kan passe bedst muligt på dit nye håndlavede sølvsmykke, og forhindre denne proces, vil jeg anbefale dig at:

  • du ikke har dit smykke på når du går i bad, træner, sover m.m.
  • at du tager dine smykker af, når du påfører cremer, parfume m.m., da disse produkter kan indeholde svovl, som kan give sølvet et mørkt og mat skær.
  • At du opbevarer dit smykke i din smykkeæske, eller i dit smykkeskrin, så det ikke ligger tæt op af andre smykker, og ridser hinanden. Sådan holder dit smykke bedst sin glans.

Hvis dit sølvsmykke med tiden oxiderer og bliver mørkt, eller gulligt, vil jeg anbefale dig at:

 

  • Du vasker dit smykke med lunkent vand og parfumefri opvaskemiddel (lad smykket ligge i ca. 10 minutter, og rens derefter med en blød tandbørste. Vask derefter smykket grundigt.
  • Du kan også pifte dit sølvsmykke op, ved at komme kogende vand i en skål med små kugler af sølvpapir, og en smule salt. Du skal lade smykket ligge i et par minutter, og derefter vaskes i koldt vand og tørres med en blød klud (denne metode må ikke bruge hvis smykket har ædelsten).
  • Hvis du ønsker endnu mere glans, så vil jeg anbefale at du køber en sølvrens, og anvender den, eller en rensecreme til sølvsmykker, samt en pudseklud (brug anvisningen der står derpå).

 

OBS: Hvis dit forgyldte smykke efter noget tid er blevet slidt og du ønsker, at det skal friskes op, kan du få det genforgyldt for et mindre beløb. Det er forskelligt hvornår dit smykke vil trænge til en genforgyldning, alt efter pH-værdien i din hud, og fra person til person, ift. hvordan du passer på dit smykke, samt hvor meget slid det er udsat for.
Du kan også rense dit forgyldte smykke, hvis det er blevet snavset, men vær opmærksom på du ikke slider forgyldningen af, og vær forsigtig når du pudser eller renser det, da forgyldte smykker ikke på samme måde tåler at blive pudset.